Bland de frihängande köksfläktarna är det både inspirerande och lätt att hitta den perfekta fläkten för en köksö. I det öppna köket kan man verkligen trolla fram en härlig atmosfär med den rätta köksfläkten. Med spisen och ön i centrum tillsammans med mycket yta att röra sig på blir det ännu roligare att välja en frihängande fläkt som passar in. Den kommer att vara praktisk samtidigt som blir ett visuellt litet konstverk. Det första man ser och det som gör störst intryck. Hur som helst, om den bara är en ögonfröjd utan funktion med hög prestanda så har man nog ganska snabbt sett sig mätt på den.

Prestanda och bra luft

De flesta frihängande köksfläktar har en hög prestanda och orkar dra runt en hel del luft. I samband med att den hänger fritt ner från taket så är den omringad av mycket mer luft som lätt sugs in i fläktsystemet i jämförelse med en vägghängd eller inbyggd fläkt. Tänker man köpa en fläkt som hänger ner från taket och kanske är placerat mitt i köket bör man kontrollera att fläkten har kapacitet nog att dra runt luften tio gånger i timmen. Det kräver sin motor och ett bra utprovat system. Är köket sammanbyggt med vardagsrummet är det mängder med luft som ska dras runt. 

Modeller och design

De fläktar som hänger fritt ner från taket är designade så att de ska se bra ut från alla vinklar. Nu är bara frågan om man vill ha något enkelt och stilrent eller mer dominant. Det finns som alltid mängder med modeller att välja mellan hos köksaffären. Allt för att du som kund ska känna att du fått största möjliga valmöjlighet. Våra frihängande fläktar från Fjäråskupan, Electrolux och AEG ger kunderna mycket att välja på och närapå alla modeller kan fås i färgerna svart, vitt och rostfritt.