Filter

Pris

8 310,00 kr - 16 005,00 kr

Energiklass

Visa / dölj fler alternativ

Antal kokplattor/zoner

Ugnsvolym, liter

Mellan 
och 

Spänning, V

Vill man ha en snabb, effektiv, energisnål och säker spis kan induktionsspis vara det rätta. Hällen är lätt att rengöra och det bränner sällan fast, vilket är ett plus i kanten för många. Med en spis av det här slaget går det lika fort att koka upp vatten som när man använder en vattenkokare. Själva spishällen fungerar på ett annorlunda sätt än traditionella spisplattor. Hällen i sig blir aldrig varm, tekniken bygger istället på att de så kallade ferromagnetiska tillagnings-kärlen alstrar värmen genom magnetism. Den här tekniken gör att värmen enbart alstras till kärlet och hällen svalnar så fort man tar bort kärlet. 

Kokkärl för en induktionsspis

Alla grytor och stekpannor av järn är magnetiska liksom flera andra metaller. Det är lätt att kontrollera om ett kärl är magnetiskt genom att helt enkelt sätta en magnet mot botten. Idag har dessutom de kokkärl som passar för induktion oftast en symbol på undersidan för att göra det enkelt för kunden. Så med andra ord, kärl av aluminium eller glas göre sig icke besvär. De kommer inte att fungera här.

Värmefunktion i ugnen

Ugnen får sin värme genom varmluft vilket säkerställer en jämn fördelning av värmen. Det är möjligt genom att en fläkt, eller flera, cirkulerar luften. Tack vare den här tekniken kan man ha flera plåtar igång samtidigt. Det spelar ingen roll var i ugnen man sätter plåtarna. En exklusiv finess när det är storbak på gång, eller när olika maträtter behöver plats i ugnen samtidigt. Här har var sak sin egen plats och allt behandlas lika. Ett klart val för nutidsmänniskan. Det förekommer två olika varianter av varmluftsfläktar. Den ena har ett värmeelement vid fläkten som värmer upp luften. Den andra varianten är att ha en vanlig ugn med cirkulationsfläkt som både fördelar och cirkulerar runt över- och undervärme.