Filter

Pris

90,00 kr - 15 990,00 kr

Energiklass

Visa / dölj fler alternativ

Antal kokplattor/zoner

Ugnsvolym, liter

Mellan 
och 

Höjd, mm

Mellan 
och 

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Spisar med keramikhäll är en av alla moderna alternativ till spis. Ett alternativ som kostar betydligt mindre initialt att inhandla än andra moderna spisar på marknaden. Den passar bra till den lilla plånboken och ändå får man en vacker och funktionell spis. Det finns flera anledningar till varför man skulle vilja välja en spis med keramikhäll. Spisen är snygg, lätt att rengöra med den lilla skrapan man kan köpa till och hällen har ett vackert utseende. Men det stoppar inte där. Själva hällen rengörs med diskmedel och en mjuk trasa. Lättare kan det inte bli. 

Traditionellt i modern tappning

Funktionen liknar de gamla modellerna, spisar med plattor. Skillnaden är att här har man en slät häll vilket innebär att man kan sluta oroa sig för om en kastrul hamnar lite snett på själva plattan och välter med hela innehållet ut över spisen. Ännu värre är det om en kastrull skulle välta helt så innehållet rinner ut över den som står och tillreder maten. Den tiden är förbi. Här är det mer trygghet som gäller. Likheten med den gamla modellen av spisar får väl sägas vara att det finns ett område med slingor under själva ytan på hällen. Dessa värms upp och leder värmen in i kokkärlet. Slingorna färgas röda av värmen och det är lätt att se vilken “platta” som är på när man arbetar vid spisen. 

Ömtålighet

Hällen är mycket mer energisnål än en vanlig spisplatta och det blir ju ytterligare ett plus när det gäller ekonomin. Det enda man ska vara uppmärksam på är att hällen är lite mer ömtålig. Smält socker är en sak som kan skada den. Om det smälta sockret får bränna fast utan att man tar bort det bildas en kemisk reaktion och den kan i sin tur skada hällen. Så lite försiktighet bör iakttas vid knäckkokning vid jul.