Filter

Pris

4 380,00 kr - 10 545,00 kr

Varumärke

Modulmått (mm)

Färg

Energiklass

Visa / dölj fler alternativ

Antal kokplattor/zoner

Ugnsvolym, liter

Mellan 
och 

Höjd, mm

Mellan 
och 

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Spänning, V

Spisar med gjutjärnsplattor har funnits med i över hundra år. En beprövad och genuin köksmöbel med livsviktig funktion. Här tillreds all mat och här värms dryck för den frusne. En spis med plattor brukar vara utrustad med en elektrisk ugn och ibland något som kallas värmeugn under den. I flera modeller har värmeugnen blivit ersatt med en låda för redskap såsom plåtar och andra större hjälpmedel. Spisen är överlag en tålig apparat och man kan skura den ren tills den skiner som en sol i köket.

Elspisens historia

Före de elektriska spisarnas intåg fick man hålla sig till godo med vedeldade spisar och i en del fall med spisar som eldades med koks. Först på sent 1800-tal utvecklades de första elspisarna i nordamerika. De ansågs ha hög status då de hade en bidragande effekt till hygien och renlighet i köket.Tänk vad skönt det måste ha varit att få arbeta vid ett redskap som både underlättade arbetet och rent praktiskt hjälpte till att hålla en frisk och vid god hälsa ur flera aspekter. Redan på 1920-talet började de första elspisarna tillverkas i Sverige. Sedan dess har utvecklingen tveklöst gått framåt.

Stil och utförande

Idag finns det en palett av moderna funktionella elspisar att välja på. Utförandet på en el-spis med plattor är relativt likt oavsett modell och tillverkare, men designen kan för den kräsne vara det som avgör helt och hållet vid ett köp. Det där lilla extra som gör att den passar in alldeles perfekt i köket. Har man en stuga på landet är det kanske spisen med plattor som vinner i det långa loppet. Just för att den passar in i den övriga stilen. När det är lugn och ro vi eftersträvar varför inte då välja något  som hjälper oss inse att det är okey att det tar lite längre tid.