Filter

Pris

3 840,00 kr - 36 000,00 kr

Visa / dölj fler alternativ

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Induktionshällen har kommit för att stanna. De är oslagbara i snabbhet, lätta att göra rent och smälter lätt in i olika design. De har med andra ord flera högt värderade egenskaper i vårt moderna samhälle. Lägg dessutom till att området som värms upp svalnar på nolltid, vilket har flera fördelar. En av dem är att ingen “liten mästerkock” längre behöver bränna fingrarna i sina första försök att vara delaktig i köksbestyren. På flera modeller går det dessutom att ställa in en värmereglering där värmen automatiskt sänks till exempel när man ska tillreda en sås. Inget mer fastbränt i kastrullerna.

Kokkärl

När det gäller kokkärl kan det innebära en extra liten slant för att ha de bästa redskapen hemma. Inte för att de kostar mer utan för att de gamla man redan har kanske inte passar. Det unika med en induktionshäll är att den är anpassad att fungera ihop med speciella kärl som har en magnetisk yta. Detta för att det bara alstras värme under just den ytan där kontakten är. Alla grytor och stekpannor av järn är magnetiska liksom rostfritt stål. Man kontrollerar om kärlet är magnetiskt genom att sätta en magnet mot botten. Fastnar den är kärlet magnetiskt och passar för hällen. Idag har de flesta kokkärl som passar för induktion en symbol på undersidan. 

Multifunktioner

En induktionshäll finns att köpa i olika bredder och storlekar. Den kan med andra ord mer eller mindre skräddarsys för att passa in i kökets inredning. Hällen har olika zoner där värmen aktiveras vid kontakt. Det innebär att så fort ett magnetiskt kärl får kontakt med ytan aktiveras värmen till botten på kärlet. När kärlet lyfts undan slutar värmen aktiveras. De gånger man använder en riktigt stor gryta, stek- eller wokpanna kan man koppla ihop några zoner och få en perfekt anpassad storlek. Sedan lagar man mat, lätt som en plätt.