Filter

Pris

3 690,00 kr - 22 005,00 kr

Visa / dölj fler alternativ

Ugnsvolym, liter

Mellan 
och 

Höjd, mm

Mellan 
och 

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Spänning, V

Du som är van vid en vanlig eluppvärmd ugn med över och undervärme kanske behöver lite tid för att vänja dig vid det nya sättet. När det gäller just över och undervärme är det en funktion som är integrerad när det kommer till varmluft. Funktionen med varmluft innebär att luften cirkulerar runt med hjälp av en eller flera fläktar och på så sätt fördelas värmen mycket jämnare. Dagens ugnar innehar ofta en eller flera speciella funktioner såsom grill- eller gratinering. Det blir ett bra komplement till varmluften om man vill grilla, grönsaker, en kyckling eller en annan köttbit. Och visst är det härligt med en krispig skorpa på potatisgratängen. 

Fördelar

Fördelarna med varmluftsugn är många. Med varmluft har man en extra funktion som inte alla vanliga ugnar har. En varmluftsugn blir snabbt varm och man kan använda varmluften till att tina upp bröd eller andra frysta matvaror. Det går att ställa in många plåtar samtidigt och det är ju både tidsbesparande och praktiskt. Tänk vad mycket bullar som kan bakas för att inte tala om alla pepparkakor till jul. 

Bra att veta

Färgen på det du bakar eller ugnssteker kan bli lite annorlunda än vad du är van vid. Varmluften innebär att all mat får en yta runtom och inte bara det som ligger högst upp i ugnen. Till exempel får gärna sidorna lite mer färg än den ytan som ligger uppåt. Gräddningstiden kan behöva förlängas när du bakar kakor. Det gäller framför allt när du sätter in flera plåtar samtidigt. Var noga med att dina bullar och bröd fått jäsa tillräckligt länge innan de åker in i ugnen. Se till att det finns luft emellan och ingenting placeras för tätt ihop, då kan inte luften cirkulera runt dem. Inget bakverk mår bra av att tas ut för tidigt, håll koll på tiden de ska gräddas och njut.