Filter

Pris

120,00 kr - 25 995,00 kr

Energiklass

Visa / dölj fler alternativ

Ugnsvolym, liter

Mellan 
och 

Höjd, mm

Mellan 
och 

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Spänning, V

En ugn används för olika ändamål. När det gäller matlagning är den bra för att grilla, gratinera en rätt eller baka ett gott bröd eller en kaka. Människan har använt ugnar för att tillreda mat sedan tidernas begynnelse. Det började faktiskt med en grop i marken där man lade ner glödheta stenar. Maten fick då ligga i detta slutna utrymme i flera dagar. I vissa kulturer kan man fortfarande få njuta rätter som tillagas på detta sätt. I Norden kan det ställa till problem då marken är frusen och vi är glada för att det finns andra vägar att tillaga sin mat. Numera består ugnar av ett slutet utrymme med både väggar, golv och tak. Rök och os förs ut med hjälp av ventiler och skorsten.

Vad skiljer en ugn från en annan

Vad som kan skilja de olika ugnarna åt är till exempel vilket sätt de, så att säga, drivs på. Vedeldad, elektrisk eller gas. Långt tidigare kunde ugnar drivas med kol eller koks. Men det var då och utvecklingen har gått framåt. Nu presenterar vi nyheter och det allra senaste inom köksinredning. Allt för att du ska hitta den perfekta ugnen för ditt kök och underlätta dina behov av lätt, god och inspirerande matlagning. I utbudet hittar du ugnar med varmluft, ånga, mikrovågor eller där värmen alstras från gas och el.

Olika modeller

Det finns inbyggnadsugnar som man helt enkelt bygger in i ett lämpligt skåp i köksinredningen. En annan variant av ugn kan vara en kompaktugn, den är mindre än en vanlig ugn för att passa in även i de minsta utrymmen. Andra varianter är varmluftsugnar där man slipper vända på steken eller kakan, ångugn för lägre temperatur och skonsammare matlagning eller den snabba mikrovågsugnen. Marknaden öppnar sig för dig. Läs mera under varje rubrik.