Filter

Pris

45,00 kr - 34 890,00 kr

Visa / dölj fler alternativ

Möjlighet till kolfilter

Höjd, mm

Mellan 
och 

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Köksfläktar för alla 

Nu har alltså turen kommit till att välja köksfläkt. Det handlar både om design och funktion. Kanske har man redan en idé om vad man vill ha eller så står man handfallen och vet varken ut eller in. Det finns ju några att välja på och hur det än är så gäller det att hitta just den rätta fläkten till sitt kök. Man bör ställa sig några frågor runt sina behov. Vill man kanske ha en väldigt tystgående fläkt, en liten oansenlig som knappt syns eller är det själva fläkten som ska ha den centrala placeringen och bli kökets smycke.

Fläkt och filter

En köksfläkt ska fylla ett väsentligt behov av att förflytta matos och odör ut ur köket så man slipper ha alla dofter hängandes i luften. Kanske extra viktigt i dagens samhälle då det blir allt vanligare med öppna ytor och integrerat kök och vardagsrum. Fläkten monteras ovanför spisen och inuti fläkten sitter ett filter av kol, metall eller polyester. Här fastnar fett och det behöver rengöras med jämna mellanrum. Filtret kan lätt lossas för att tvättas och sedan sättas tillbaka. Det är viktigt med rengöringen för att undvika att fettet antänds från spisens värme. Rekommendation är att byta filter en till två gånger per år och rengöra ordentligt var tredje månad. 

Design för framtid och retro

Det finns mer design av fläktar och kåpor än man kan drömma om. Här finns över 200 att välja på. Olika material och design för att passa i varje tänkbart kök. Från stora som syns och tar sin rätta plats, till små som liksom försvinner in i interiören och bara sköter sitt jobb alldeles ljudlöst och otroligt effektivt. Det finns moderna och diskreta som är utdragbara eller integrerade och självklart också mer traditionella varianter. Fläkten kan monteras och hängas på olika sätt. Frihängande, vägghängd eller infälld i taket.