Filter

Pris

6 390,00 kr - 6 405,00 kr

Varumärke

Modulmått (mm)

Färg

Energiklass

Visa / dölj fler alternativ

Antal kokplattor/zoner

Ugnsvolym, liter

Mellan 
och 

Spänning, V

Visste du att gasspisar ger den i särklass finaste stekytan? Det är därför det är så populärt bland kockar. Men lugn, man behöver inte vara kock för att köpa en gasspis. Den passar alla som vill kunna reglera värmen snabbt, ha en spis som är billig i drift och tycker om en fin stekyta på kött, fisk eller grönsaker. Gaslågan på spisen värmer upp kastruller och stekpannor lika fort som en induktionshäll och följaktligen snabbare än en keramikhäll. Spishällen på en gasspis är tålig och kan rengöras med normala rengöringsmedel. Vissa gasspisar har till och med ett självrengöringsprogram. 

Skillnader

Den stora skillnaden på en vanlig spis och en gasspis är att det är el respektive gas som genererar värmen. För att kunna använda en elspis behöver du därför indragna el-ledningar medan det räcker med en gasoltub för gasspisen. En gasspis förbrukar mycket mindre energi än en elspis. Det beror på att en elspis är den elektriska produkt i ett hushåll som drar mest energi av alla apparater vi använder under en normal dag. När det gäller ugnen är det i princip ingen större skillnad, elförbrukningen är ungefär lika oavsett vilken el- eller gasspis man valt. Det är när det gäller hällarna som den stora skillnaden märks. 

Fördelar

En gasspis kan ha gasugn eller eller vara en kombination där hällen går på gas medan ugnen går på el. Man kombinerar alltså det bästa av världar i en enda spis. Att laga mat och baka i en elektrisk ugn har de flesta koll på medan det kan vara lite knivigare med gasugn. Ugnsvärmen i en gasspis sprider sig på ett annat sätt. Därför kan kombinationen av gas och el vara det bästa alternativet. Väl fördelad ugnsvärme i kombination med snabbhet, mindre elförbrukning och fantastiska kok- och stek resultat på spishällen. Vad mer kan man önska sig av en spis.