Filter

Pris

2 760,00 kr - 19 380,00 kr

Visa / dölj fler alternativ

Bredd, mm

Mellan 
och 

Djup, mm

Mellan 
och 

Hällar

Det finns 83 produkter.

Visar 1-12 av 83 objekt

Olika sorters hällar

Det finns några olika sorters hällar på marknaden. De två vanligaste är glaskeramikhällen och induktionshällen, som båda rönt stor framgång i de svenska köken. De har liknande utseende men fungerar på helt olika sätt. Glaskeramikhällen fungerar i det mesta som en gammal hederlig köksspis med plattor av gjutjärn. Spisen värms först upp inom vissa zoner som sedan överför värmen till kokkärlen. När det gäller induktionshällen är det mer så att värme alstras i ett magnetiskt fält mellan spis och kärl. Då är det nödvändigt att de kärl som används har en magnetisk bottenyta.

Skillnader och likheter

Det finns fler skillnader än likheter mellan en glaskeramikhäll och en induktionshäll. Inget som är bättre eller sämre. Bara olika. Det innebär att kunden har fler möjligheter att få något som passar den personligen. Det enda kruxet kan vara att välja mellan två bra alternativ. Induktionshällarna drar mindre el och är oerhört snabba. Något för den stressade eller multifunktionella människan med många bollar i luften. Keramikhällen tar något lite längre tid på sig när det gäller att värma upp ett kokkärl. Däremot har den funktionell eftervärme där man kan hålla maten varm och passar bra för den som gillar att laga mat på det sättet. 

Pris och funktion

När det kommer till priset kan man säga att en glaskeramikhäll oftast ligger lägre i inköpspris medan en induktionshäll drar mindre el och följaktligen kan bli billigare i långa loppet. Så här handlar det om att välja med förstånd och tänka ut vilka funktioner som passar en bäst. När det gäller kokkärl finns en viss skillnad. I princip alla kärl fungerar på en glaskeramikhäll medan det bara går att använda kokkärl med magnetisk yta i botten på induktionshällen. Järnpannor fungerar bra liksom de flesta av metall. Solida gjutjärnsprodukter är dock i särklass bäst.